Lymfedrainage

Manuele lymfedrainage is een techniek die gericht is op het stimuleren van het lymfesysteem. Het lymfestelsel is de filter die de afvalstoffen uit ons lichaam helpt te verwijderen en bruikbare stoffen terugbrengt in de bloedsomloop. Door een onevenwichtige voeding, te veel vetten, te weinig beweging of ten gevolge van een operatie of ziekte kunnen er zich te veel afvalstoffen in het weefsel vastzetten of vormt er zich een probleem met de afvoer van deze afvalstoffen. Manuele lymfedrainage zal er voor zorgen dat deze afvoer wordt verbeterd. Door het ondersteunen van de lymfecirculatie kunnen heel wat gezondheidsproblemen vermeden worden.

Ook op energetisch vlak kunnen we werken via het lymfesysteem. Lymfe staat voor “lichtdrager” ofwel de drager van jouw energie. Spanningen en emoties kunnen worden behandeld waardoor jouw energie opnieuw beter kan stromen.

Manuele lymfedrainage is een zeer doeltreffende manier om het afweersysteem te versterken, afvalstoffen en spanningen kwijt te raken en heeft een zeer ontspannend en ontgiftend effect.

Manuele lymfedrainage is een rustige en zachte massagetechniek, waarbij voornamelijk wordt gewerkt via pulserende bewegingen. Door deze massage worden de overtollige afvalstoffen uit het lichaam verwijderd en werkt dit zeer ontgiftend.