Voetreflexologie

 

Voetreflexologie is een manuele therapie, die door middel van het behandelen van de reflexzones op de voeten, het zelfgenezend vermogen van het lichaam aanspreekt en de immuniteit verhoogt. Ons volledige organisme wordt er door gestimuleerd en het energetisch evenwicht hersteld.

 

Reflexologie gaat ervan uit dat energie circuleert tussen onze organen en elke cel die daar mee verbonden is. Wanneer deze energie echter geblokkeerd geraakt, wordt het lichaamsdeel of orgaan dat daarmee samenhangt, beïnvloed. De energieblokkades in het lichaam worden weerspiegeld in één of meerdere reflexpunten of reflexzones op onze voeten. Via verschillende druktechnieken kunnen we deze blokkades opsporen.

 

Hoewel ons hele organisme zich projecteert op één voet, worden beide voeten behandeld. Via drukpuntmassage stimuleren we de doorbloeding en worden de afvalstoffen beter afgevoerd waardoor het lichaam zich weer kan herstellen.

 

 

Voetreflexologie kan makkelijk worden gecombineerd met dieptemassages. Het is een bijzondere effectieve behandeling voor stress en vermoeidheidsgerelateerde klachten en werkt tevens preventief zodat we een goede balans tussen lichaam en geest kunnen bewaren.

 

Voetreflexologie is een uitstekende methode om:

Stress – spanningen te verminderen
afvalstoffen af te voeren
Vitaliteit – energiestroom te verbeteren
lichaamsfuncties te herstellen
zenuwstelsel te normaliseren
stimuleren van de doorbloeding
bij spijsverteringsproblemen
bij spanningshoofdpijn……..