Voedingsadvies

 

Je bent wat je eet. Voeding heeft niet alleen een sterke invloed op onze lichamelijke en geestelijke gezondheid maar evenzeer op ons emotioneel evenwicht. Het is één van de basiselementen in ons leven. Met een evenwichtige voeding, een goede dosis beweging en een gezonde levensstijl, kunnen we al heel wat gezondheidsproblemen verlichten en voorkomen.

 

Er zijn een aantal basisregels die je ongetwijfeld kent, voor de rest is gezonde voeding persoonlijk. Het is in eerste instantie belangrijk te leren luisteren naar wat je lichaam te vertellen heeft.  Onze zintuigen en onze organen geven vaak duidelijke signalen of bepaalde voedingsstoffen goed voor je zijn en je spijsvertering optimaal verloopt. De uitdaging is om datgene te vinden wat bij jou past en waar je energiek en vitaal bij voelt.

 

Het aangeboden voedingsadvies is gericht op het bijsturen van je voedingspatroon, rekening houdend met jouw levenssituatie en je persoonlijke behoeften en wensen. We zoeken samen naar een haalbaar en realistisch advies dat je makkelijk kan integreren in je dagelijkse leven. Stap voor stap leer je een aantal nieuwe gewoontes aan, leer te ontdekken waarom bepaalde voedingstoffen voor je belangrijk zijn. Het gaat erom een nieuwe, gezonde balans te vinden en deze te integreren in je hele levensstijl.

 

Bij voedingsallergieën zullen we samen een evenwichtig en aangepast voedingsschema opstellen met de ingrediënten die voor jou geschikt zijn. Je zal ook een duidelijke lijst mee krijgen van de voedingsmiddelen die je best vermijdt, bv bij gluten allergie, welke graansoorten je wel mag eten en welke niet, alsook de derivaat producten ervan