Lymfedrainage

 

Manuele lymfedrainage is een techniek die gericht is op het stimuleren van het lymfesysteem. Het lymfestelsel is de filter die de afvalstoffen uit ons lichaam helpt te verwijderen en bruikbare stoffen terugbrengt in de bloedsomloop. Door een onevenwichtige voeding, te veel vetten, te weinig beweging of ten gevolge van een operatie of ziekte kunnen er zich te veel afvalstoffen in het weefsel vastzetten of vormt er zich een probleem met de afvoer van deze afvalstoffen. Manuele lymfedrainage zal er voor zorgen dat de deze afvoer wordt verbeterd. Door het ondersteunen van de lymfecirculatie kunnen heel wat gezondheidsproblemen vermeden worden.


Ook op energetisch vlak kunnen we werken via het lymfesysteem. Lymfe staat voor “lichtdrager” ofwel de drager van jouw energie. Spanningen en emoties kunnen worden behandeld waardoor jouw energie opnieuw beter kan stromen.


Hoe verloopt een behandeling?
Manuele lymfedrainage is een rustige en zachte massagetechniek, waarbij voornamelijk wordt gewerkt via pulserende bewegingen. Bij de drukfase zorgt men dat er voldoende opening komt in de kleine lymfevaatjes, die bevinden zich vlak onder de huid en zijn met een soort klepje afgesloten. Bij het loslaten, gaan de lymfevaatjes zich weer sluiten en wordt het lymfevocht verder afgevoerd. Door deze massage worden de overtollige afvalstoffen uit het lichaam verwijderd en werkt dit zeer ontgiftend.


Meestal zijn er een aantal sessies nodig om een goed resultaat te bereiken. Deze massage wordt dikwijls gecombineerd met andere drainage technieken vanuit b.v. de fasciatherapie en voetreflexologie. Ook kruiden kunnen de werking van een behandeling versterken.

 

Waarom kiezen voor lymfedrainage?
Manuele lymfedrainage is een zeer doeltreffende manier om het afweersysteem te versterken, afvalstoffen en spanningen kwijt te raken en heeft een zeer ontspannend en ontgiftend effect.

 

Het is aangewezen als;