Dieptemassage

 

Ons lichaam reageert op de dagelijkse spanningen die we ondergaan. Zonder dat we er onmiddellijk last van schijnen te hebben creƫren zich spanningsvelden in het huidweefsel, bind- en spierweefsel. Deze kunnen evolueren tot lokale pijnen, beperkte bewegingspatronen of verminderde lichaamsfuncties.


Dieptemassage is een manuele massagetechniek die spanningen in het lichaam aanpakt waardoor pijn en bewegingsbeperking uit het lichaam verdwijnen en er opnieuw plaats is voor een gevoel van welbehagen, ontspanning en bewegingsvrijheid.


Dieptemassage is geen klassieke massage, maar onderscheidt zich door veel dieper te werken tot op de diepste spierlagen, botten en bindweefsels. Het verhoogt de bloedtoevoer waardoor de afvalstoffen, zoals de toxines, die ontstaan door spierspanningen, worden afgevoerd en er opnieuw bouwstoffen worden aangevoerd om het weefsel te herstellen.


Dieptemassage heeft ook een reflectorische werking op onze organen. Doordat er zich op onze huid overal reflexzones van de organen bevinden heeft dit automatisch ook een impact op de goede werking van onze organen en lichaamsfuncties. Door het ondersteunen en stimuleren van deze reflexzones en het losmaken van de diepere spierlagen vermindert niet alleen de pijn maar hebben we ook een betere slaapkwaliteit, spijsvertering en levenskracht.