1. Bach bloesems

 

Bachbloesems zijn energie-helpers voor je dagelijks leven!

In de jaren ’30 van de vorige eeuw ontwikkelde Dr. Edward Bach een methode waardoor de energetische kracht van 38 planten wordt overgedragen op mens, dier en plant. Tot op vandaag worden deze verfijnde bloesemessenties nog steeds gebruikt om het evenwicht te herstellen tussen lichaam en geest.

 

Bloesemessenties
De preparaten zijn afkomstig uit de bloesems van biologisch geteelde wilde planten, bomen en struiken, elk met hun unieke kenmerken en specifieke werking. Ze worden gebruikt wanneer emoties of bepaalde gevoelens uit evenwicht zijn geraakt.


Bachbloesems worden gebruikt om duidelijker in contact te komen met jezelf en met je emotionele beleving. Op deze manier krijg je zelf inzicht in jouw bewustzijn en hoe je de verstoorde emoties weer in balans kan brengen.

 

Aanhoudend emotioneel onevenwicht zoals angst en gebrek aan zelfvertrouwen, kan er voor zorgen dat de levenskracht en vitaliteit wordt aangetast. Wanneer men zich weer een aantal persoonlijke sterktes eigen kan maken zoals moed, doorzetting en vertrouwen ontstaat opnieuw een evenwicht en kan het lichaam zelf op een natuurlijke manier aan het herstel beginnen. De energie kan weer vrij stromen waardoor ook de natuurlijke weerstand terug komt. Bachbloesems kunnen ook preventief worden gebruikt.

 

Bachbloesems kunnen je bijvoorbeeld steun geven bij een gevoel van eenzaamheid, verlegenheid, onzekerheid…en nog tal van gemoedstoestanden die een hindernis kunnen vormen in je leven.

 

De bloesems kunnen ook met elke andere vorm van natuurlijke gezondheidsbegeleiding gecombineerd worden en vormen een heel goede aanvulling bij manuele behandelingen.