Wie ben ik en wat doe ik?

Mijn weg in de natuurlijke gezondheidszorg is begonnen met een sterke interesse voor gezonde, biologische en evenwichtige voeding omdat dit de basis vormt voor een goede gezondheid. Naast voeding, ben ik me ook gaan verdiepen in tal van andere methodes zoals Bachbloesems , relaxatietechnieken, voetreflexologie, preventieve lymfedrainage, massages en kruiden. De stap naar gezondheidsbegeleider was voor mij dan ook niet meer dan een natuurlijk proces.

 

Door jarenlange observatie werd het me ook duidelijk hoe lichamelijke klachten en bewegingsbeperkingen een invloed kunnen hebben op je fysieke en mentale welzijn als omgekeerd, hoe de emotionele toestand een invloed kan hebben op je gezondheid en je bewegingspatroon.

 

Dit spoorde mij aan om me verder te scholen in de fasciatherapie en somatopsycho-pedagogie.

 

In mijn praktijk te Laarne en Dilbeek, begeleid ik nu al ruim 10 jaar mensen via deze verschillende natuurlijke methoden. Met deze holistische aanpak heb ik als doel de levenskwaliteit te verbeteren. Zowel door het begeleiden van mensen in hun ziekte- en/ of helingsproces als in preventieve gezondheidszorg. Ze vormen een waardevolle aanvulling of vervollediging van de therapieën voorgesteld door een arts of therapeut.


Het inzicht in de totale mens is van heel groot belang want elke gezondheidsklacht kan meerdere oorzaken hebben. Daarom zal ik tijdens een sessie zelden gebruik maken van slechts één methode maar telkens op zoek gaan de juiste combinatie aangepast aan de persoon.

 

Een gezonde voeding, het opbouwen en herstellen van een natuurlijke weerstand en een positieve levensingesteldheid zijn voor mij de basisvoorwaarden voor een gezond en gelukkig leven. Een visie die ik graag aan iedereen wil meegeven.

 

Ik ben lid van de erkende Vereniging voor Gezondheidsbegeleiders (VGB) wat een garantie biedt op kwalitatieve dienstverlening aan een betaalbare prijs.

 

Ga naar de website van gezondheidsbegeleiders.be

 

- Een gezondheidsbegeleider stelt geen diagnose en behandelt geen ziekte, op geen enkele manier.


In een notedop